Yalnız Mesajı Göster

Balık Buğulama (2 Kişilik)Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Buğulama (2 Kişilik)Yemek Tarifi




Tencerede Hamsi Buğlama
MALZEMELER

1 kg hamsi(kılçıksız)
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 adet limon
1 soğan
bir tutam maydanoz
kırmızı pul biber
karabiber
tuz

HAZİRLANİŞİ
Hamsilerin kılçıklarını ayıklıyoruztencereye sıvı yağı ince ve halka biçimde doğranmış soğanı sivribiberi karabiber kırmızı pulbiberi ekleyip kavuruyoruz Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri ve tuzu ekliyoruz Pişmiş olduğunda hamsileri üzerine diziyoruz İncecik doğradığımız limonlarıda üzerine diziyoruzbiraz su ekliyoruz pişip altını söndürdükten sonra maydonozları üzerine serpiştiriyoruz Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla