Konu
:
Sushi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Sushi Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sushi Yemek Tarifleri
Balığın sırt filetosunu çıkarın ve tuzlayıp yarım saat bekletin
Suyunu bırakan balık etini kokusu çıkana dek 10-20 dakika pirinç (veya elma) sirkesinde bekletin
(Sirke ve tuzda bekletme süresi arttıkça
kılçıkları o denli yumuşar ve çabuk ayıklanır
Ayrıca sirke sayesinde balık, pişmiş et kadar sağlıklı olur ve lezzeti değişir)
2 su bardağı pirinci haşlayıp yoğurun ve golf topu şekline getirin
Balık filetolarını tezgâha serin
Üzerlerine çok az wasabi sürün
Haşlanmış pirinci paylaştırıp sıkıca bastırın ve ters çevirin
Üzerine balık, tavuk,
kuzu eti, bonfile, sebze, omlet veya havyar ilave edip servis yapın
(Balık; orkinos, levrek, mercan, kalkan gibi büyük bir balık çeşidi olmalı
Bonfile veya kuzu eti konulacaksa ızgarada pişirilmiş olmalı
Omlet konacaksa rulo haline getirilip dilimlenmeli
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul