Konu
:
Romescolu Morina Tarifi Deniz Ürünleri Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Romescolu Morina Tarifi Deniz Ürünleri Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Romescolu Morina Tarifi Deniz Ürünleri Tarifleri
Romescolu Morina Tarifi Deniz Ürünleri Tarifleri
Malzemeler
• 4 adet büyük, taze, derisi alınmış morina filetosu (her biri yaklaşık 175 gr
)
Safranlı Haşlanmış Fasulye Malzemeleri
• 2 diş doğranmış sarımsak
• 1 adet ince ince doğranmış küçük soğan
• 2 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
• 1 adet doğranmış domates
• 300 ml balık suyu
• 1 kutu yıkanıp durulanmış beyaz cannellini fasulyesi
• Bir çimdik safran
Romesco Sos Malzemeleri
• 1 büyük kırmızıbiber
• 350 gr
zeytinyağı
• 120 gr
soyulmuş badem
• 2 diş sarımsak (dövülmüş)
• 1 çorba kaşığı domates püresi
• 2 çay kaşığı paprika
• Birkaç dilim, parçalanmış bayat ekmek
• 30 ml şeri sirkesi
4 kişiliktir
Yapılışı
1
Haşlanmış fasulyeler için soğanlarla sarımsağı geniş bir tavada 5 dakika yumuşatın
Domatesler, safran ve kuru fasulyeleri ekleyin
Balık suyuyla kaplayın ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin
2
Balığın üstünü kaplayacak Romesco sosu için kırmızıbiberin kabuğu kararana kadar sıcak ızgara altında kavurun
Bir kaba koyup streç filmle iyice kapatın
Soğuduğunda biberlerin kabuklarını elle soyup ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın
3
Bademleri, sarımsağı, ekmeği ve zeytinyağının yarısını bir kızartma tavasına koyup kısık ateşte kavurun
4
Bu karışımı biberlere ekleyin ve Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabında blendırdan geçirerek püre haline getirin
Domates püresi, paprika, şeri sirkesi ve zeytinyağı ekleyerek tekrar karıştırın
5
Morinanın üstüne bir kaşık romesco sosu sürün ve fırın tepsisine yerleştirin
Balığı 200ºC’de 15 dakika pişirin
Safranlı haşlanmış fasulyeyi 4 kaba ayırın ve üstlerine romesco soslu morina filetolarından birer adet koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul