Yalnız Mesajı Göster

Kolay Balık Buğulama Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Balık Buğulama Tarifi




Kolay Balık Buğulama Tarifi

MALZEMELER

1 adet beyaz etli balık

1 buçuk su bardağı domates suyu

1 su bardağı su

2 adet defne yaprağı

2 diş sarımsak

1 adet soğan

3 çay kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 dilim limon

1 çorba kaşığı soya sosu

Tuz

HAZIRLANIŞI

Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin Geniş bir tencereye alın 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin 2 diş sarımsağı dövün

Soğanı yemeklik doğrayın Sıvı yağla birlikte tencereye alın 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın

Daha sonra çukur bir servis tabağına alın Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla