Konu
:
Kolay Balık Buğulama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Balık Buğulama Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Balık Buğulama Tarifi
Kolay Balık Buğulama Tarifi
MALZEMELER
1 adet beyaz etli balık
1 buçuk su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 adet soğan
3 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 dilim limon
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin
Geniş bir tencereye alın
1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün
2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin
2 diş sarımsağı dövün
Soğanı yemeklik doğrayın
Sıvı yağla birlikte tencereye alın
1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin
Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin
Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın
Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın
Daha sonra çukur bir servis tabağına alın
Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul