Yalnız Mesajı Göster

Deniz Mahsulleri Sufle Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Mahsulleri Sufle Yemek Tarifi




Fırında Hamsi Mücver

MALZEMELER
15 kilo ayıklanmış kılçıksız hamsi ( yıkanır tuzlanır )
2 büyük soğan
2 orta boy patates
1 yumurta
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
karabiber tuz
3 çorba kaşığı sızma zyağ
Rende peynir ( arzuya göre parmesan veya eski kaşar )

MALZEMELER
1) İnce piyaz soğan kısık ateşte kendi suyunda yağsız sote edilir
2) Patatesler haşlanır püre kıvamında ezilir
3) Maydanoz ve dereotu rondoda çekilir
4) Büyük bir kapta soğan patates çırpılmış yumurta maydanoz dereotu, zeytinyağ, sarımsak tuz ve karabiber karıştırılır en son hamsi eklenir
5) Karışım yağlı kağıt serilmiş fırının kendi tepsisine yayılır üstü spatula ile düzeltilir ve bol peynir serpilir
6) 250 derecede 30 – 35 dakika sonra 200 derecede yaklaşık 10 dakika ızgara yapılır
Sıcak servis edilir…
Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla