Konu
:
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifleri
yayın balığı nasıl pişirilir tarifleri
FIRINDA YAYIN BALIĞI
1,5 kg yayın balığı
3 tane sarı patates
1 kaşık un
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 bardak zeytinyağı
5 tane domates
2 kaşık sosanglez
2 baş soğan
1 defne yaprağı
Domatesler soyularak fındık iriliğinde doğranır
Patatesler, söğüş olarak pişirilirken iki baş soğan soyulup ince ince doğranır, maydanoz kıyılır, sarımsaklar çentilir
Temizlenen balıklar birer kişilik parçalar halinde kesilip bir tepsiye yerleştirilir
Pişen patatesler soyulup yarım daireler şeklinde biraz kalınca doğranarak balıkların aralarına yerleştirilir
Soğan ve defne yaprağı zeytinyağı ile hafif ateşte, bir tencerede hafif kavrulduktan sonra bir kaç kez de unla karıştırılır, domates, maydanoz ve sarımsak ilâve edilir
Bir süre de bunlarla karıştırıldıktan sonra 2-3 bardak su ilâve edilir, tuzu konur
Daha sonra bunlar balıkların üzerine dökülür
Balıkların her biri üzerine birer dilim de domates yerleştirildikten sonra orta ısılı fırında suyu tamamiyle çektirilmeden yarım saat kadar pişirilir
Ateşten indirildikten bir süre sonra servis tabağına alınarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul