Yalnız Mesajı Göster

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifleri




yayın balığı nasıl pişirilir tarifleri



FIRINDA YAYIN BALIĞI

1,5 kg yayın balığı

3 tane sarı patates

1 kaşık un

3 diş sarımsak

1/2 demet maydanoz

1/2 bardak zeytinyağı

5 tane domates

2 kaşık sosanglez

2 baş soğan

1 defne yaprağı

Domatesler soyularak fındık iriliğinde doğranır Patatesler, söğüş olarak pişirilirken iki baş soğan soyulup ince ince doğranır, maydanoz kıyılır, sarımsaklar çentilir

Temizlenen balıklar birer kişilik parçalar halinde kesilip bir tepsiye yerleştirilir Pişen patatesler soyulup yarım daireler şeklinde biraz kalınca doğranarak balıkların aralarına yerleştirilir

Soğan ve defne yaprağı zeytinyağı ile hafif ateşte, bir tencerede hafif kavrulduktan sonra bir kaç kez de unla karıştırılır, domates, maydanoz ve sarımsak ilâve edilir Bir süre de bunlarla karıştırıldıktan sonra 2-3 bardak su ilâve edilir, tuzu konur Daha sonra bunlar balıkların üzerine dökülür Balıkların her biri üzerine birer dilim de domates yerleştirildikten sonra orta ısılı fırında suyu tamamiyle çektirilmeden yarım saat kadar pişirilir Ateşten indirildikten bir süre sonra servis tabağına alınarak servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla