Yalnız Mesajı Göster

Öğrenciler İçin Güveçte Çipura Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenciler İçin Güveçte Çipura Tarifi




Öğrenciler için Güveçte Çipura Tarifi

2 adet istenilen boy çipura

1 adet patates

1 adet domates

1 adet soğan

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Maydanoz

Tuz, pulbiber, kekik



Hazırlanışı

Balıklar temizlenir yıkanır ve üzerine çizik atılıp tuzlanır

Güveç kabına sırayla önce halka doğranmış soğanın ve patatesin bir kısmı konur üzerine çipura balığı ve en üste kalan soğanlar,halka doğranmış domates ve doğranmış maydonoz yerleştirilip sıvıyağ gezdirilir

Baharatlar serpiştirilir ve ister önce yağlı kağıt sonra üzerine alüminyum folyo ile veya sadece alüminyum folyo ile kaplanıp fırına verilir Yaklaşık 45-50 dk 200 derece fırında pişirilirfırından çıkarmadan önce üzerindeki folyo çıkarılır ve üzeri hafif kızarana kadar tekrar pişirmeye devam edilir Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla