10-15-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek Tarifi
Hamsi Buğulama
MALZEMELER
300 gr kılçıksız hamsi
2 adet küçük boy soğan
1 adet limon
1 çay bardağı su
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
HAZİRLANİŞİ
Yıkanmış temizlenmiş hamsiyi bir kaba alın, tuzla harmanlayın Limonunuzun kabuğunu soyun, dilimleyin Soğanınızı halka doğrayın
Cam fırın kabına halkaladığınız soğanları yayın Üzerine ,fileto şeklindeki hamsileri birbirinin üzerine yarım kısımlarını bindirerek dizin Dilim limonları ekleyin Su ve zeytinyağını ekleyerek 180-200 derecelik fırında önce alt, daha sonra alt-üst olarak, üzerini kapatmadan 50 dk kadar pişirin
Afiyet olsun
Not: *Limon kabuğunu soymazsanız, buğulamanız da acımsı bir tat oluşturur
*Tarif, 22×22 borcam ölçüsüdür
*Arzuya göre tarife kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz,ancak pişirimde karardığı için
tercih etmiyorum
*Servis önerisi, roka salata, yeşil salata ve tere
|
|
|