Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Brokoli Püresi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Brokoli Püresi




Pirinçli brokoli püresi

Malzemeler

►1 çay bardağı pirinç

►200 gram brokoli

►1 küçük patates

►1 çay kaşığı tereyağı

►2 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı

Pirinçleri iyice yıkayın ve suyunu süzün Bir tencereye koyun, pirinçleri 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın Pirinçler iyice şiştikten sonra suyunu süzün ama, bu suyu dökmeyin, bir tencerenin içine koyun ve üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edin Suyun içine iyice yıkadığınız ve küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyerek pişirin Brokolileri de iyice yıkadıktan sonra çiçek çiçek ayırıp, patateslerin üzerine ilave ederek pişmeye bırakın Tencerenin ağzı kapalı olsun Patates ve brokoliler iyice yumuşadıktan sonra makineden veya süzgeçten geçirerek içine tereyağı ve süt de ekleyerek püre haline getirin Haşlanmış pirinçleri de ilave ederek servis yapabilirsiniz Bu lezzetli püreyi ızgara et çeşitlerinin yanında servis edebilirsiniz

Kaynak: Bebeğim



Alıntı Yaparak Cevapla