Konu
:
Pirinçli Brokoli Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Brokoli Püresi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Brokoli Püresi
Pirinçli brokoli püresi
Malzemeler
►1 çay bardağı pirinç
►200 gram brokoli
►1 küçük patates
►1 çay kaşığı tereyağı
►2 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı
Pirinçleri iyice yıkayın ve suyunu süzün
Bir tencereye koyun, pirinçleri 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın
Pirinçler iyice şiştikten sonra suyunu süzün ama, bu suyu dökmeyin, bir tencerenin içine koyun ve üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edin
Suyun içine iyice yıkadığınız ve küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyerek pişirin
Brokolileri de iyice yıkadıktan sonra çiçek çiçek ayırıp, patateslerin üzerine ilave ederek pişmeye bırakın
Tencerenin ağzı kapalı olsun
Patates ve brokoliler iyice yumuşadıktan sonra makineden veya süzgeçten geçirerek içine tereyağı ve süt de ekleyerek püre haline getirin
Haşlanmış pirinçleri de ilave ederek servis yapabilirsiniz
Bu lezzetli püreyi ızgara et çeşitlerinin yanında servis edebilirsiniz
Kaynak: Bebeğim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul