10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Yapılan Bebek Mamaları Tarifleri
evde yapılan bebek mamaları
YOĞURT
lYoğurt günlük olarak evde yapılır
lSüzülen süt ateşe konur
lSüt kabın içinde kabarınca, bir kaşıkla karıştırılarak 5 dakika daha ateşte tutulur
lSüt elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ılındıktan sonra bir kaşık yoğurt sütün içine katılır
lKabın üzeri örtülerek yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında bekletilir
lYoğurt bir gün buzdolabında bekletildikten sonra bebeğe verilir
lYOĞURT CAM KASE VEYA BARDAKTA YAPILIR VE SAKLANIR
lPİYASADA SATILAN HAZIR YOĞURDUN KAYMAK TABAKASI BEBEĞE VERİLMEZ
MEYVE SUYU
lMevsimine göre; elma,şeftali, portakal, veya mandalina iyice yıkanır ve
dikkatlice soyulur
lCam rende ile rendeleyip süzülerek meyve suyu elde edilir
lHavuç iyice yıkandıktan sonra soyulur ve makinadan geçirilerek püre
yapılır
lEğer bu süzülürse havuç suyu elde edilir
lBebekler için kış aylarında; elma,havuç, portakal ve mandalina
lYaz aylarında ise; şeftali meyve suyu ve püresi için en uygun meyvelerdir
MUHALLEBİ
l1 Çay bardağı süt ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılır
lYavaş ateşte karıştırılarak pişirilir
l1 tatlı kaşığı pekmez veya şeker, ocaktan alınırken eklenir
İNEK SÜTÜ
lİnek sütü mutlaka pastörize olmalıdır Eğer pastörize süt bulunamıyorsa;
lSüt süzülerek ateşe konur
lKabarıncaya kadar beklenir
lKabarınca 5 dakika daha karıştırılarak kaynatılır
lCam bir kapta soğutularak buzdolabında saklanır
lAnne sütü alan bebeğe ayrıca inek sütü verilmez
lİnek sütü; kahvaltı, muhallebi, ve sütlüçorbalar gibi ek gıdaların hazırlanmasında kullanılır
SÜTLÜÇORBA
l1Çay bardağı süt tencereye konur
l1 silme yemek kaşığı pirinç unu, yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir
l1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilerek bebeğe yedirilir
lÇok az ekmek içi ufalanıp verilebilir
YOĞURTLU ÇORBA
l1 Kepçe yoğurt bir tencereye konur, az su ile sulandırılır
l1 yemek kaşığı pirinç ayıklanıp iyice yıkanarak eklenir
lPiştikten sonra 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilir
|
|
|