Yalnız Mesajı Göster

Tah Şerbeti (Gaziantep) Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tah Şerbeti (Gaziantep) Tarifi




Tah Şerbeti (Gaziantep) Tarifi

Malzemeler

* 1 litre su

* 20 adet karabiber

* 20 adet mayana (rezene)

* 2 çubuk tarçın

* 2 bardak tah pekmezi

* 2 adet limon

* 1 kaşık -tülbent torbada- kuru nane

Yapılışı

Limon ve pekmez hariç, tüm malzemeyi bir tencereye koyalım ve baharatlarla birlikte bir saat kaynatalım Artık tah şerbeti sıcak sıcak içilecek hale gelmiştir

Kuşlar bağlarda üzümlerin en güzellerini tırtıklama konusunda ustadırlar Bağcı, hasatta bu tırtıklanmış, bu nedenle de solgunlaşmış yaralı ve kuru üzümleri ziyan etmeyip onlardan tadı ekşimsi olan tah pekmezi yapar

Tah pekmezi suyla kaynatılarak şurup olarak da içilir



Alıntı Yaparak Cevapla