Konu
:
Yulaflı Kayısılı Pankek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yulaflı Kayısılı Pankek Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yulaflı Kayısılı Pankek Tarifi
Yulaflı Kayısılı Pankek Tarifi
Ben denedim ve gerçekten çok lezzetli ve sağlıklı bi pankek çıktı ortaya
20 adet kayısılı pankek için;
■200 gr
un
■1 paket kabartma tozu
■2 paket şekerli vanilin
■250 ml
yağsız süt
■3 Adet yumurta
■1 Tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
■150 gr
kuru kayısı
■10 ml
yağ
■150 gr
yulaf ezmesi
■160 gr
bal
Unu, kabartma tozunu, şekerli vanilini, sütü, yumurtaları, limon rendesini iyice karıştırıp 10 dakika dinlendirin
Kayısıları minik küp şeklinde doğrayıp elde ettiğiniz hamura katın
Yağı büyükçe bir tavada kızdırın
Karışımdan, porsiyonlar bir yemek kaşığı olacak şekilde 5 kaşık tavaya koyun
Orta ateşte her iki taraflarını altın sarısı oluncaya kadar kızartın
Kalan hamuru da aynı şekilde kızartın
Pankekleri yan yana tepsiye dizip soğumaya bırakın
Yulaf ezmesini yağsız tavada, orta ateşte 30 saniye kavurup üstüne balı serpiştirin
Sürekli karıştırarak bir dakika karamelize edin ve beklemeden pankeklerin üzerine birer kaşık paylaştırın
10 dakika soğutup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul