Yalnız Mesajı Göster

Yulaflı Kayısılı Pankek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yulaflı Kayısılı Pankek Tarifi




Yulaflı Kayısılı Pankek Tarifi

Ben denedim ve gerçekten çok lezzetli ve sağlıklı bi pankek çıktı ortaya 20 adet kayısılı pankek için;

■200 gr un

■1 paket kabartma tozu

■2 paket şekerli vanilin

■250 ml yağsız süt

■3 Adet yumurta

■1 Tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

■150 gr kuru kayısı

■10 ml yağ

■150 gr yulaf ezmesi

■160 gr bal

Unu, kabartma tozunu, şekerli vanilini, sütü, yumurtaları, limon rendesini iyice karıştırıp 10 dakika dinlendirin Kayısıları minik küp şeklinde doğrayıp elde ettiğiniz hamura katın

Yağı büyükçe bir tavada kızdırın Karışımdan, porsiyonlar bir yemek kaşığı olacak şekilde 5 kaşık tavaya koyun Orta ateşte her iki taraflarını altın sarısı oluncaya kadar kızartın Kalan hamuru da aynı şekilde kızartın

Pankekleri yan yana tepsiye dizip soğumaya bırakın Yulaf ezmesini yağsız tavada, orta ateşte 30 saniye kavurup üstüne balı serpiştirin Sürekli karıştırarak bir dakika karamelize edin ve beklemeden pankeklerin üzerine birer kaşık paylaştırın 10 dakika soğutup servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla