Pırasa Çorbası (6 Ay)-Yemek Tarifleri
Malzemeler
· 3 adet pırasa
· 2 havuç
· 1 patates
· 1 soğan
· 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
· 5 su bardağı su
· 2 su bardağı et suyu
Terbiye için
· 2 çorba kaşığı un
· 1 su bardağı süt
· 1 yumurta
· Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
Hazırlanışı
· Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın , 2-3 santim genişliğinde doğrayın
· Havuçları temizleyip iri doğrayın
· Patatesi de doğrayın
· Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün
· Soğanı kıyın ve sıvı yağ ile birlikte tencereye koyun
· Hazırladığınız pırasa, havuç, patates ve mercimeği bir tencereye alın soğanlarla birlikte kavurun
· Üzerlerine 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar malzemeleri haşlayın
· Ateşten alıp blenderle ezin
· 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte fokurdatın
Terbiye için,
· Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın
· Yumurtayı ekleyip çırpın
· Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın
|