10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebek İçin Yemek Tarifleri
Bebek İçin Yemek Tarifleri
Bebekleriniz İçin Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Bebek İçin Yemek Tarifleri
Bebekleriniz İçin Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
BAMYA
Malzemeler
Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin Uçlarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu süzün Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın Suyunu ve tuzunu ayarlayın Bir limon suyunu, eğer limon büyükse yarısını etli bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın
Sütlü Domates Çorbası
Malzemeler
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı un
3 Adet olgun domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
3 Su bardağı süt
3 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tereyağını tencereye alıp, eritin İçine unu ilave edin ve hafifçe sararana dek kavurun İçine ılık su ve sütü azar azar ekleyin Topaklaşmaması için devamlı karıştırın Domatesleri rendeleyin Salçayı biraz ılık su ile ezin Domates ve salçayı tencereye ilave edin Tencerenin kapağını çorbanın taşmaması için hafifçe aralık bırakarak 10-15 dakika pişirin Tuzunu ayarlayın Kaselere alıp, üzerine karabiber serperek servis yapın
Brokoli Çorbası
Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
Tavuk suyu
Tuz, su
Hazırlanışı
Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın
|
|
|