Yalnız Mesajı Göster

Çatal Çorba Yemek Tarihleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal Çorba Yemek Tarihleri-Yemek Tarifleri




Çatal Çorba

Malzemeler
  • Tarif Defterime ekle
  • Tarifle İlgili Yorum Yap
  • Yazıcıya Gönder

Mutfak Zorluk 4Süre 25 dkKaç Kişilik 4Yöntem

1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aşurelik yarma
6 su bardağı su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
300 gram kıyma
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz

Hazırlanışı
  • Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraberderin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım
  • Üzerine 6 bardak su ekleyelim
  • Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim
  • Çorbamız kaynarken soğanı ince ince doğrayalım
  • Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı koyalım
  • Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavuralım
  • Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayalım
  • Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökelim
  • Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanozlar koyabilirsiniz
Çatal Çorba yemek tarifleri



Alıntı Yaparak Cevapla