Konu
:
Düğün Evi Çorbası-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Evi Çorbası-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Evi Çorbası-Yemek Tarifleri
Düğün Evi Çorbası
Malzemeler
- Yarım kg koyun eti
- 3 litre su
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet küçük havuç
- 2 kahve fincanı un
- Yarım su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 adet limon suyu
- 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
Süre:60 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Koyunun etini bir tencereye koyup üzerine 3 litre suyu ekleyip, 1 adet küçük soğan ve 1 adet küçük havuç koyup ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin
Kaynarken üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın ve pişince etleri bir tabağa çıkarın
Bir süzgeç yadımı ile suyunu tencereye süzdürün, 2 litre kadar suyu bu tencereye süzün
Bu suyu tekrar ateşe koyun
Küçük bir kapta unla yarım su bardağı et suyunu iyice karıştırın ve kaynamakta olan et suyuna yedirin
Sonra tuzunu ilave edip ağır ağır kaynatarak 15 dakika daha pişirin
Tabaktaki koyun etini iyice temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve çorbaya ilave edin
2 adet yumurta sarısını çatalla iyice çırpıp, limon suyunu ilave edin ve 1-2 kaşık çorba suyu ile ılık hale getirdikten sonra çorbaya ilave edin
Yumurta karışımını
ılık hale getirmezseniz
yumurtalar tencereye ilave edilince pişer ve katılaşır bu duruma dikkat ediniz
Tereyağını bir tavada kızdırıp içine kırmızıbibri ilave edip ateşten alın
Çorbayı sıcak servis yaparken tabakların üzerine birer çay kaşığı kırmızıbiberli yağı gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul