10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şimdi Moda 'Acı Biberli Çikolata'-Yemek Tarifleri
Şimdi moda 'acı biberli çikolata'
Deutsche Welle'de yer alan habere göre Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti’ndeki Tübingen kentinde açılan ”Chocolart” adlı çikolata fuarında, kakao çekirdeklerinden üretilen farklı lezzetlerdeki ürünler sergileniyor
1997 yılında dünyanın en iyi pasta ve şekerleme ustası seçilen Bernd Siefert, bu fuarda kendini mesleki olarak kendini geliştirme imkanı buluyor
Bu fuar sayesinde dünyanın farklı yerlerindeki çikolata dükkanları hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade eden Siefert, "Mesela, Tokyo’da tek bir pralini nerede 10 euroya satın alabileceğinizi biliyorum Bana göre, Almanya da, bir çikolata ülkesi olma yolunda ilerliyor" diyor
Kişi başına yılda 9 kilo çikolata
Bunun ilk nedenlerinden biri, Almanya’da kişi başına yılda 9 kilogram çikolata tüketiliyor olması Bir diğer neden ise çikolatanın toplumun gündeminde yer alan bir konuya dönüşmesi Bu çerçevede, medyada çikolatayla ilgili yazılar yer alıyor, meraklıları için çikolata üretimine dair kurslar düzenleniyor
.jpg)
Tübingen’deki çikolata fuarında da çeşitlilik göze çarpıyor Fransa, İtalya, Avusturya, İsviçre ve Güney Amerika’dan gelen üreticiler, farklı malzemelerle hazırlanmış çikolataları tüketicinin beğenisine sunuyor
Karabiber, ananas, gül yaprakları, hatta peynir ve jambon bile çikolatanın içine katılan malzemeler arasında
En çok tercih edilen biberli
|
|
|