Yalnız Mesajı Göster

Vişne Şurubu-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Şurubu-Yemek Tarifleri





İçki - İçecekler
Türk mutfağı

MALZEMELER
15 kg toz şeker
15 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış)

HAZIRLANIŞI
Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını kapatıp, şekerin vişnenin suyunda erimesi için bir gün bekletin Vişneleri kevgirle alın, kabın içinde kalan şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirerek süzün ve bir şişeye boşaltın Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın



Alıntı Yaparak Cevapla