Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Paça Çorbası (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Paça Çorbası (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri




Terbiyeli Paça Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler:
Paça Malzemesi
4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
4 Su Bardağı Su
Tuz
Terbiye Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta
1 Limon Suyu
6 Çorba Kaşığı Sirke
6 Diş Sarmısak

HAZIRLANIŞI :
Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin
Başka bir tencerede tereyağını kızdırın Unu ilave edip 2 dakika kavurun Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın
Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur


Alıntı Yaparak Cevapla