Yalnız Mesajı Göster

Kalmuk Çayı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalmuk Çayı-Yemek Tarifleri








malzemeler:

yarım su bardağı labada (efelek otu)
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı

hazırlanması:

1 labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır

2 üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır

ekleme: rengin hanım kendi tarifini göndermiş: 3 sap (sapları ile birlikte) LABADA tohumunu iyice yıkayıp ve hatta biraz tuzlu suda bekletilerek büyük bir tencerede kaynatılır , birkaç saat ağır ateşte demlenmeye bırakılır Daha sonra temiz bir kaba süzülerek bir kenara alınır Başka bir tencerede tahminen 15 litre süt kaynatılır (gerekirse sonradan ilavelerle bu ölçülerde değişiklikler yapılabilir) Bir kapta tahminen 10 tatlı kaşığı un, tuz, karabiber, demlenip beklemeye alınan (soğuk) labada tohumu suyu ile koyu boza kıvmina getirilir ve devamlı karıştırılarak kaynayan süte ilave edilir Arkasından sütlü kahve rengi alana kadar demlenmiş çaydan ilave edilir Ben şimdiki sütler yağsız olduğu için kaynama sırasında biraz tereyağı da ilave ediyorum Çayın tadı yeteri kadar tuzlu ve labada tohumunun kekremsi tadı hissedilir kıvamda oluncaya kadar ilavelerde bulunularak kısık ateşte kaynatmaya devam edilir En sonunda fincanlara koyarak yanında tereyağı ve karabiber ile servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla