Konu
:
Sıcak Şarap-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Sıcak Şarap-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sıcak Şarap-Yemek Tarifleri
Sıcak Şarap
Sıcak şarap, karlı ve soğuk kış gecelerinin en sevilen içeceklerinden biridir
# Malzemeler: 1 litre kırmızı şarap (çok iyi olmasına gerek yok)
# 1/8 litre su
# 60 gr şeker
# Tarçın ( çubuk olmalı (3-4 cm), toz olursa bulanıklık yaratır)
# Karanfil
# Yarım limon kabuğu veya iki dilim limon (Portakal kabuğu da deneyebilirsiniz)
1
Yöntem
Şekeri ve diğer malzemeleri suda kaynatıp 20-30 dakika soğumaya bırakın
Sonra şarabınıza bu karışımı ekleyip çok kısık ateşte ısıtın
Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır
Yeteri kadar ısınınca servis yapabilirsiniz
2
Yöntem
Kırmızı şarabı çok kısık ateşe koyun
Isınmaya başlayınca şekeri, limon kabuklarını, tarçını ve
karanfili ekleyin ve karıştırın
Kaynamamasına dikkat edin
Yeteri kadar ısınınca servis yapabilirsiniz
Limon yerine portakal kabuğu,
şeker yerine bal kullanarak değişik tatları deneyebilirsiniz
Servis yapmadan bir tadın; eğer alkolun az olduğunu düşünüyorsanız çok az votka eklenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul