10-14-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahar Çorbası Tarifi-Yemek Tarifleri
Bahar çorbası tarifi

Deneyim: Orta
Süre: 30 dakika
Miktar: 4 kişilik
Kalori:
Yemek ID: 20
Görüntülenme: 774
Eklenme Tarihi: 08 03 2008
Malzemeler:
2 patates, 2 orta boy turp, 400 gr lahana, 2 havuç, 100 gr bezelye, 100 gr tere, 1 demet maydanoz, 1 demet frenk maydanozu, 1/2 demet dereotu, 100 gr rendelenmiş parmesan peyniri, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı sebze suyu, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patatesleri ve havuçları soyup, 1`er cm`lik dilimlere ayırın Aynı şekilde turpları da soyup, yarım cm kalınlığında dilimleyin Lahanayı temizleyip küçük parçalar halinde doğrayın
Temizleme işleminden sonra otları kabaca kıyın ve zeytinyağıyla birlikte parmesan peynirini blender’dan geçirip püre yapın
Bir tencere içinde sebze suyunu kaynatın, tuzlayıp karabiber katın Daha önceden doğradığınız patatesleri, havuçları ve turpları içine katıp, yüksek ateşte 12 dakika kadar kaynatın
İyice kaynadıktan sonra bzeleyeleri ve lahanayı içine ekleyin ve bir 3 dakika kadar daha kaynamaya bırakın
Parmesan peyniri ve otlardan yaptığınız püreyi de kaselere pay edip çorbayı üzerine dökün ve hemen servis yapın
|
|
|
|