Konu
:
Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?
Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?
Mahluta Çorbası 40 Dk
210 Kalori (1 porsiyon)
Soğuk havanın kendisini iyiden iyiye hissetirdiği günlerde sıcacık bir çorbadan daha iyisi olamaz
Fakat sizde alışagelmiş çorbalardan sıkılıp, küçük farklarla yen tatlar yaratmak isterseniz, Aslı Lübnan mutfağına ait olan fakat ülkemizde de Hatay yöresinde bilinen ve sevilerek tüketilen bu çorbayı deneyebilirsiniz
Malzemeler
• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 çay bardağı pirinç
• 1 adet soğan
• 6 su bardağı su
• ½ tatlı kaşığı kimyon
• 1 adet limon suyu
• Tuz
Yapılışı
1
Soğanın kabuğunu soyup iri iri doğrayın ve tencereye alın
2
Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin
3
Karışıma tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip blender’dan geçirin
4
Çorbanız pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak sevis edin
Afiyet olsun
Notlar
• Çorbanızın üzerini süslemek için 1 yemek kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritip içine 1 çay kaşığı kırmızı pul biberi ilave edin
Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine biberli yağ dökerek servis edin
• Ayrıca çorbanızı kuru nane ve limon suyu ile de tatlandırabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul