Yalnız Mesajı Göster

Dereotlu Çorba-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Çorba-Yemek Tarifleri




Dereotlu Çorba

MALZEMELER
2 adet tavuk butu
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kilo süt

HAZIRLANIŞI
2 kaşık un ve 2 kaşık yağı orta ateşte pembeleştirin 1/2 kg sütü azar azar tencereye ilave edin Haşlamış olduğunuz tavuk etinin suyunu da 2 bardak olmak kaydıyla ekleyin Sürekli karıştırın Kaynamaya yakın didiklenmiş tavuk etini ilave edin Bir taşım kaynadıktan sonra iri dopranmış dereotunu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın


Alıntı Yaparak Cevapla