Yalnız Mesajı Göster

Patates Çorbası (Sivas)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Çorbası (Sivas)-Yemek Tarifleri




PATATES ÇORBASI (SİVAS)

MALZEME:
Patates 250 gr
Bulgur veya pirinç 1 su bardağı
Kıyma-kavurma 100 gr
Margarin 1 çorba kaşığı
Soğan (rendelenmiş) 1 baş
Nane 1 tatlı kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Biber 1 tatlı kaşığı

YAPILIŞI:
250 gr patates, 1cm 3 şekilde doğranır Kıymalı, soğanlı sokarıçla 1-2 litre suya dökülür Tuz biber ekilir 1 kase dolusu bulgur veya pirinçle pişirilir Bu da yine kemikli kavurma veya kuşbaşı etle yapılır Çorba ateşten indirildikten sonra 1 çorba kaşığı sıvı yağ kızdırılır, 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave edilerek üzerine dökülür



Alıntı Yaparak Cevapla