Yalnız Mesajı Göster

Şalgam Çorbası (Sivas)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Çorbası (Sivas)-Yemek Tarifleri




ŞALGAM ÇORBASI (SİVAS)

MALZEME:
İri şalgam 5-6 baş
Bulgur veya pirinç 1 kase
Tereyağı-margarin 2 çorba kaşığı
Kıyma 100 gr
Kuru soğan 2 adet

YAPILIŞI:
İri şalgamdan 5-6 baş alınır, iri göz rendeden geçirilir İstenirse tuzla ovularak (kekre) acı suyu giderilir 1-2 çorba kaşığı saya yağı, 1-2 baş doğranmış soğan sokarıcı yapılır Arzuya göre kıyma, kuşbaşı et, kemikli kavurma hangisi varsa 1-2 litre kaynayan suya sokarıçla birlikte 1 kase dolusu bulgur veya pirinç, et hepsi bir arada kaynatılır Bulgur pişmek üzere iken rendelenmiş şalgamlar atılır O da pişince ateşten indirilir



Alıntı Yaparak Cevapla