Yalnız Mesajı Göster

Süleymaniye Çorbası-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süleymaniye Çorbası-Yemek Tarifleri




Süleymaniye Çorbası

MALZEMELER: 2 su bardağı kırmızı mercimek
2 tutam ıspanak veya pazı
50 gr tereyağı
3 diş sarmısak
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet kabak
tuz karabiber
3 bardak kemik suyu
4 bardak su
2 yemek kaşığı un
150 gr kıyma
YAPILIŞI: kırmızı mercimeği haşlayıp süzünayrı bir yerde havuç,patates,kabak,domates,soğan ve sarmısakları rendeleyip ıspanakları da küçük doğrayıp hepsini tereyağında kavurun
daha sonra üzerine 3 bardak su ekleyip pişirinbu arada başka bir tencereye yağ ve un koyup iyice kavurunbir bardak su daha ekleyip mercimeği ,sonra kemik suyunu ekleyip bir süre daha kaynatıniçerisine kavurduğunuz sebzeleri de ekleyinçorba pişerken kıyma karabiber ve tuzla minik köfteler yapın ve biraz tereyağında köfteleri çevirinkızarmış köfteleri kaynayan çorbaya ekleyip 10 dk kadar daha pişirinafiyet olsun!



Alıntı Yaparak Cevapla