10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi
Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi
Malzemeler
1 adet tavuk göğüs veya 4-5 adet but(kalçasız)
1,5 litre su
1 adet defne yaprağı
3-4 adet tane karabiber
¾ çay bardağı tel şehriye
Tuz
Terbiye için,
1 kaşık un
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Tavuk ve suyunuzu çorba tencerenize alın Defne yaprağı, tane karabiberi ve tuzu ekleyip, tavuğuzu haşlayın (15-20 dk)
Tavuğu haşlama suyundan çıkarın, soğutun Eti kemiklerinden ayırın, küçük doğrayın ve ince liflere ayırın
Tavuk suyunuzu tekrar ateşe alın, sıcak bir bardak su ve tavuk etlerini ekleyin, kaynayınca şehriyeleri ekleyerek karıştırın Diğer yandan küçük yanmaz tavanızda 1 kaşık unu kavurun, bir kasede yumurta sarısı, un ve suyu iyice çırpın Çorbanıza alıştırmak için bir kepçe kaynayan sudan terbiyenize ekleyin, iyice karıştırın
Kaynayan tavuk suyuna; terbiyeyi, ince akıtarak ve çorbanızı karıştırarak ekleyin(bir anda dökmeyin kesilmesin)
2 dk kadar orta hararetli ateşte kaynatıp, tuz ve karabiberini kontrol edin, ateşten alın
Çorbanızı 5 dk kadar dinlendirin, sıcak servis yapın
Not : Tavuklarınızı derili haşlıyorsanız, çorbanıza yağ koyma ihtiyacı hissetmeyeceksiniz Eğer tercihiniz daha yağlı bir çorba ise, terbiyeyi ekledikten sonra arzu ettiğiniz yağı(margarin hariç) ekleyiniz
|
|
|