Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır ,Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır ,Tarifi




Baharatlı Balkabağı Çorbası nasıl yapılır ,tarifi

Malzemeler

1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde)

1 adet orta boy havuç

2 diş sarımsak

2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında)

2 adet kuru defne yaprağı

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz, karabiber

½ çay kaşığı kimyon

5 su bardağı tavuk suyu

2 su bardağı ılık su

Üzeri için;

½ su bardağı dolusu hazır süt kreması

Yemeğin Tarifi

Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın

Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin

Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın

Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin

Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın

Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun

Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin

Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz

Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin

Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın

Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin

Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin İsterseniz üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun



Alıntı Yaparak Cevapla