Konu
:
Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası-Yemek Tarifleri
Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası-Yemek Tarifleri
Malzemeler
• 1 adet tavuk göğsü
• 1 su bardağı tel şehriye
• 8 su bardağı tavuk suyu
• 2 adet domates
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı kekik
• tuz? karabiber
sosu için:
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1/2 su bardağı badem
Tarif
Tavuk göğsünü yatay olarak ortadan ikiye kestikten sonra ince şeritler halinde doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın veya rendeleyin
Bademleri sıcak su da bekletip kabuklarını soyduktan sonra ince ince kıyın
Derin bir tencerede margarini kızdırıp içine doğranmış domatesleri ekleyip, domatesleri pişirin
Domatesler piştikten sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun
Salça kavrulunca tavuk suyunu ilave edip iyice karıştırın
İçine doğranmış tavuk parçalarını ekleyip,bir taşım kaynatın
Tavuklar piştikten sonra içine içine tel şehriyeyi, kuru naneyi,kekiği,tuz- karabiberi ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kaynatın
Çorba kaynarken küçük bir tavada margarini kızdırıp, içine bademi ilave edip bademler renk alıncaya kadar kavurun
Pişen çorbayı servis kasesine alıp üzerine margarini ile kavurduğunuz bademleri ilave edip sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul