Konu
:
Sogan Corbasi-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Sogan Corbasi-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sogan Corbasi-Yemek Tarifleri
Sogan Corbasi
MALZEMELER
500 gr soğan
2 çorba kaşığı un
2 dilim bayat ekmek
5 su bardağı et suyu
2
5 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 kahve fincanı kaşar peyniri , rendelenmiş
karabiber, tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın
Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın
Tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin
Yağ kızmaya başladığında doğradığınız ekmekleri yağın içine atıp kızartın
Ekmekler pembeleşdiklerinde bir kevgir yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın
Daha sonra yağın içine kıyılmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun
Soğan pembeleştiğnde, yağa biraz un serpiştirin ve un renk değişinceye dek karıştırarak kavurun
Unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın
Soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın
Kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul