Yalnız Mesajı Göster

Erzincan Çorbası-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Çorbası-Yemek Tarifleri




Erzincan Çorbası

MALZEMELER
150 gr taze fasulye
150 gr kıyma
50 gr erişte
sarmısak
maydanoz
dereotu
nane
yoğurt

HAZIRLANIŞI
Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırıp minik köfteler yapın Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun
Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandıdığınız yoğurdu ilâve edin Bir çorba kaşığı tereyağı eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün


Alıntı Yaparak Cevapla