Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lahanası Çorbası Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lahanası Çorbası Nasıl Yapılır




Brüksel Lahanası Çorbası nasıl yapılır

Malzemeler

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

1 Adet Orta Boy Soğan

1 Adet Orta Boy Havuç

1 Adet Orta Boy Patates

150 gr Brüksel Lahanası

6 Su Bardağı Su

3-4 Diş Sarmısak

Tuz, Karabiber

1 Adet Yumurtanın Sarısı

1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

Yemeğin Tarifi

Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım

6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım

Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim 10 dakika daha kaynatalım Kaselere aktararak servis yapalım

Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir



Alıntı Yaparak Cevapla