Konu
:
Buğday Aşı Çorbası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Buğday Aşı Çorbası Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğday Aşı Çorbası Nasıl Yapılır
Buğday Aşı Çorbası nasıl yapılır
Malzemeler
4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz
Yemeğin Tarifi
Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin
Suyu bir tencereye süzün
Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin
30-35 dakika pişirin
Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin
Kaynamakta olan karışıma ekleyin
Yoğurt ve yumurtayı çırpın
Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin
Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın
Ayrı bir tavada tereyağını eritin
Kıyılmış domatesleri ekleyin
3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin
Bu karışımı da çorbaya ekleyin
Tuzunu ayarlayarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul