Konu
:
Orfoz Çorbası Tarifi-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Orfoz Çorbası Tarifi-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Orfoz Çorbası Tarifi-Yemek Tarifleri
Orfoz Çorbası Tarifi
Orfoz Çorbası
4 kişilik
800 gram orfoz balığı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 litre su
1 adet
soğan
3 diş
sarımsak
Yarım demet dereotu sapı
Yarım demet maydanoz sapı
2-3 adet
kereviz
yaprağı
1-2 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kara
biber
Terbiyesi için:
2 adet
yumurta
sarısı
Yarım
limon
un suyu
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz
biber
Solungaçlarının içi, pulları ve içi temizlenmiş yaklaşık 2 kilo ağırlığında orfozdan fileto çıkarın
Sonra filetoyu iri parçalar şeklinde kesin
Geniş bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını alın
Sürekli karıştırarak ilave ettiğiniz unu pembeleşene dek kavurun
Pembeleşen unun üzerine 1 litre suyu ekleyin
Su kaynamaya başladığında kabukları soyulmuş 1 adet
soğan
ı ve 3-4 diş sarımsağı, maydanoz ve dereotu saplarını,
kereviz
ve defne yapraklarını, tuzu ve kara
biber
i ekleyin
Yaklaşık 20-25 dakika kaynatın
Çorbayı süzgeçten geçirin
Sonra tekrar tencereye aktarın
Çorbanın içine ilave ettiğiniz iri parçalar şeklinde kesilmiş orfozu 15 dakika pişirin
Küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin
Üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz
biber
i ekleyin ve hemen ateşten alın
Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine kırmızı toz
biber
li yağdan çok az dökün
Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin
Servis yapın
Not: Bu çorbayı hazırlarken su yerine balık suyu kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul