Konu
:
Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz Nasıl Yapılır, Şiveydiz Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz Nasıl Yapılır, Şiveydiz Çorbası
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz Nasıl Yapılır, Şiveydiz Çorbası
Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz nasıl yapılır, Şiveydiz çorbası
Şiveydiz Gaziantep Mutfağı
Şiveydiz için Malzemeler
500 gr parça et
2
5 kg
taze sarımsak
2
5 kg
taze soğan
4 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 su bardağı nohut
1 yk
Kuru nane
1 tk
Karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca köpüğü alınır
Geceden ıslattığımız nohut ve biraz tuzda ilave ederek etin üzerine koyup pişirilir
Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline kadar 3 cm
uzunluğunda doğranır
Pişen etin üzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilir
Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur
Hepsi beraber 3-4 dk
Kadar kaynatılır
Üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir
Doğranan soğan ve sarımsaklar iyice haşlanır, suyu süzülür ve etin içine öyle atılır
Şiveydiz sıcak olarak pirinç veya bulgur pilavıyla servis yapılır
Kaynak: gaziantep
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul