Yalnız Mesajı Göster

Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)-Yemek Tarifleri




HAMSİLİ PAZI PİLAKİSİ Malzemeler

1 kg pazı

1 su bardağı pirinç 3 soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

10 tuzlu hamsi

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı nane tuz

PAZI PİLAKİ TARİFİ

Pazıları ayıklayıp, ince ince kıyın Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirin Pazıları ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyuyla bir süre haşlayın Yıkanmış pirinci ve suyu ekleyin Hamsileri, didikleyip ilave edin Piştikten sonra, nane ekleyip karıştırın Soğuk olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla