Konu
:
Kremalı Ispanaklı Çorba-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı İspanaklı Çorba-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı İspanaklı Çorba-Yemek Tarifleri
malzemeler:
600 gr ayıklanmış ıspanak
1 büyük soğan
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
500 ml et suyu
Tuz, karabiber
200 gr süt kreması
2 yumurta sarısı
Nasıl Hazırlanır:
1) Ispanağı irice doğrayın
Soğan ve sarmısağı küçük küpler halinde doğrayın
2) Bir tencerede tereyağını eritin
Soğan ve sarmısağı yağda kavurun
Karışıma bir miktar su ile ıspanağı ve et suyunu ilave edin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Kısık ateşte 10 dakika pişirin
3) 100 gr kremayı çırpıp bir kenarda bekletin
Kalan süt kremasını yumurta sarılarını ilave edip çırpın
4) Tenceredeki karışımı ince bir süzgeçten geçirin
Çorbayı bir kez daha kaynatın ve ocaktan alın
Yumurta ve kremalı karışımı ekleyin
Bu sırada çorbanın kaynamıyor olması önemli, aksi halde yumurta sarısı katılaşır
Son olarak ayırdığınız kremayı çorbaya karıştırın
Dilerseniz üzerine ay çekirdekleri serpip hemen servis edin
Ispanak; Donmuş mu, taze mi?
Donmuş ıspanağın en büyük avantajı, tabi ki bir hayli zahmetli olan temizleme derdinin olmaması
Bunun dışında donmuş ıspanak, toplandıktan hemen sonra dondurulduğu için çok daha fazla besin maddesi ihtiva ediyor
Taze ıspanak ışık ve sıcaktan dolayı çok çabuk vitamin kaybediyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul