Yalnız Mesajı Göster

Kolay Ve Lezzetli Patates Ezmeli Çorba Tarifi Nasıl Pişirilir

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Ve Lezzetli Patates Ezmeli Çorba Tarifi Nasıl Pişirilir




Kolay Ve Lezzetli Patates Ezmeli Çorba Tarifi Nasıl Pişirilir



Malzemeler

• 1 ufak paket piliç göğüs [şerit]

• 3 adet orta boy patates (halka doğranmış]

• 2 adet orta boy soğan (dörde bölünmüş)

• 4 su bardağı su (ılık)

• 2 paket toz tavuk bulyon veya 2 tablet tavuk bulyon

• 12 adet brüksel lahana (kıyılmış) veya kara lahana (haşlanmış,kıyılmış)

• 1/2 su bardağı süt (sıcak)

• 2 kahve fincanı zencefil

• 1 adet küçük patates (küp doğranmış)

• 50 gr dolmalık fıstık

• 1 çay kaşığı muskal

• 1 çay kaşığı pul biber

• 1 çay kaşığı karabiber

• 10 sap maydanoz (iri kıyılmış)

• tuz

Patates Ezmeli Çorba Tarifi

1 Ilık suda bulyonları eritin 2 su bardağı bulyonlrıı suya soğanları katıp 15 dakika kaynatın

2 Halka halka kesilmiş, patatesleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin Soğumadan blenderdan geçirinTekrar tencereye alın ve kalan bulyonları suyu ve sütü ilave edin

3 Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın Brüksel lahanası, piliç etleri, küp patates ve dolmalık fıstığı karıştırıp hızlı ateşte fıstıklar kavrulana kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirin

4 Daha önceden hazırladığınız patatesli çorba suyunu bir taşım kaynatın Piliç etli harcı, muskat, pul biber, kara biber ve tuzu katıp bir kez karıştırın

5 Maydanozu serperek servis yapıncorbatarifleritv



Alıntı Yaparak Cevapla