Konu
:
Kolay Ve Lezzetli Patates Ezmeli Çorba Tarifi Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Ve Lezzetli Patates Ezmeli Çorba Tarifi Nasıl Pişirilir
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Ve Lezzetli Patates Ezmeli Çorba Tarifi Nasıl Pişirilir
Kolay Ve Lezzetli Patates Ezmeli Çorba Tarifi Nasıl Pişirilir
Malzemeler
• 1 ufak paket piliç göğüs [şerit]
• 3 adet orta boy patates (halka doğranmış]
• 2 adet orta boy soğan (dörde bölünmüş)
• 4 su bardağı su (ılık)
• 2 paket toz tavuk bulyon veya 2 tablet tavuk bulyon
• 12 adet brüksel lahana (kıyılmış) veya kara lahana (haşlanmış,kıyılmış)
• 1/2 su bardağı süt (sıcak)
• 2 kahve fincanı zencefil
• 1 adet küçük patates (küp doğranmış)
• 50 gr dolmalık fıstık
• 1 çay kaşığı muskal
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı karabiber
• 10 sap maydanoz (iri kıyılmış)
• tuz
Patates Ezmeli Çorba Tarifi
1 Ilık suda bulyonları eritin
2 su bardağı bulyonlrıı suya soğanları katıp 15 dakika kaynatın
2 Halka halka kesilmiş, patatesleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin
Soğumadan blenderdan geçirin
Tekrar tencereye alın ve kalan bulyonları suyu ve sütü ilave edin
3 Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın
Brüksel lahanası, piliç etleri, küp patates ve dolmalık fıstığı karıştırıp hızlı ateşte fıstıklar kavrulana kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirin
4 Daha önceden hazırladığınız patatesli çorba suyunu bir taşım kaynatın
Piliç etli harcı, muskat, pul biber, kara biber ve tuzu katıp bir kez karıştırın
5 Maydanozu serperek servis yapın
corbatarifleri
tv
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul