Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli Nasıl Yapılır




Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli nasıl yapılır Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli tarifi

Malzemeler :

3 çorba kaşığı margarin

100 gram soğan, pırasa ve kereviz karışımı (ayıklanıp iri parçalar halinde doğranmış)

6 çorba kaşığı un

5 su bardağı tavuk suyu (sıcak)

büke garni

1/2 çay kaşığı tuz

taze çekilmiş karabiber

50 gram tel şehriye

1 tavuk göğsü (haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış)

2 orta boy konkase domates

Tarif :

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edinizSebzeleri hafif ateşte pişiriniziz Tencereye unu ilave ediniz Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişiriniziz

Sıcak tavuk suyunu da azar azar yedirerek katın Harlı ateşte bir taşını kaynatınız Ateşi kısıp, büke garniyi, tuz ve biberini ilave ediniz 30-45 dakika kadar pişirip,zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın Pişme süresinin sonunda büke garniyi çıkarıp, atın

Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın Konkase domatesi ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatınız Tuz ve biberini kontrol ediniz Tavuk parçalarını katıp, kaselere bölüştürerek sıcak olarak servis yapınız



Alıntı Yaparak Cevapla