Yalnız Mesajı Göster

Ayran Çorbasi (Erzurum)-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayran Çorbasi (Erzurum)-Yemek Tarifleri




Malzeme:
1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
50 gram kıyma
2 kaşık un
2 baş soğan
1 kase yoğurt
2 kaşık yağ
karabiber
tuz

Yapılışı:
Aşurelik buğday ayıklanıp yıkandıktan sonra iyice pişirilir 50 gram etin içerisine tuz ve karabiber koyularak leblebi büyüklüğünde köfteler yapılır Pişen aşurelik buğday büyük bir tencereye alınarak üzerine çorba kararınca su doldurulur Tuzu atılarak kaynatılır Kaynayınca köfteler de içine atılır Başka bir kapta iki kaşık un ve hafif ekşi yoğurt iyice karıştırılır ve yavaş yavaş tencereye ilave edilir Unun birden pişmemesine dikkat etmelidir İnce ince doğranarak yağda kavrulan soğan kırmızı biberle birlikte çorbanın içine dökülür Bu arada içerisine aş otu denilen maydanoza benzeyen yeşillik de ince doğranarak eklenir Karıştırılır Ateşten indirilir


Alıntı Yaparak Cevapla