Konu
:
Ayran Çorbasi (Erzurum)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Ayran Çorbasi (Erzurum)-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayran Çorbasi (Erzurum)-Yemek Tarifleri
Malzeme:
1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
50 gram kıyma
2 kaşık un
2 baş
soğan
1 kase
yoğurt
2 kaşık yağ
kara
biber
tuz
Yapılışı:
Aşurelik buğday ayıklanıp yıkandıktan sonra iyice pişirilir
50 gram etin içerisine tuz ve kara
biber
koyularak leblebi büyüklüğünde köfteler yapılır
Pişen aşurelik buğday büyük bir tencereye alınarak üzerine çorba kararınca su doldurulur
Tuzu atılarak kaynatılır
Kaynayınca köfteler de içine atılır
Başka bir kapta iki kaşık un ve hafif ekşi
yoğurt
iyice karıştırılır ve yavaş yavaş tencereye ilave edilir
Unun birden pişmemesine dikkat etmelidir
İnce ince doğranarak yağda kavrulan
soğan
kırmızı
biber
le birlikte çorbanın içine dökülür
Bu arada içerisine aş otu denilen maydanoza benzeyen yeşillik de ince doğranarak eklenir
Karıştırılır
Ateşten indirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul