Yalnız Mesajı Göster

Adana Usulü Tirşik Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Tirşik Nasıl Yapılır




Adana usulü Tirşik nasıl yapılır



Malzemeler: l demet gâvur pancarı, l çay bardağı nohut, l çay bardağı fasulye, l kâse yoğurt, alabildiğince un, yeterince nar ekşisi ve tuz

Hazırlanışı: Dövme bir süre pişirilir, içine önceden haşlanan nohut ile fasulye dökülür Daha sonra yoğurt ve nar ekşisi eklenir Pişmesine yakın kıyılmış pancar içine dökülür ve üzerini örtecek kadar un serpilir Altı kapatılan tencerenin üzeri kalın bir bezle örtülerek ekşimeye bırakılır Sabah tencerenin üzerindeki hamuru 4-5 saat pişirilir Bu yemeğin birçok hastalığa iyi geldiğine inanılır



Alıntı Yaparak Cevapla