Konu
:
Adana Usulü Tirşik Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Adana Usulü Tirşik Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Usulü Tirşik Nasıl Yapılır
Adana usulü Tirşik nasıl yapılır
Malzemeler: l demet gâvur pancarı, l çay bardağı nohut, l çay bardağı fasulye, l kâse yoğurt, alabildiğince un, yeterince nar ekşisi ve tuz
Hazırlanışı: Dövme bir süre pişirilir, içine önceden haşlanan nohut ile fasulye dökülür
Daha sonra yoğurt ve nar ekşisi eklenir
Pişmesine yakın kıyılmış pancar içine dökülür ve üzerini örtecek kadar un serpilir
Altı kapatılan tencerenin üzeri kalın bir bezle örtülerek ekşimeye bırakılır
Sabah tencerenin üzerindeki hamuru 4-5 saat pişirilir
Bu yemeğin birçok hastalığa iyi geldiğine inanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul