Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek Tarifleri




MALZEMELER
1/2 kg kuzu kol
2 litre su (10 su bardağı su)
4 tane acı kuru kırmızı sivri biber
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tepeleme domates sal?sı
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu kolu, 10 bardak su ile tuzu ilave ederek, bir taşım kaynattıktan sonra
15 saat süreyle kısık ateşte pişir Ayrı bir tencerede unu tereyağı ile
pembeleştir, salçasını da ilave et, bir iki dakika çevir, bir kenara al
Haşladığın kuzu kolun suyunu süzekten geçir, kavurduğun unlu sosun
üzerine yavaş yavaş tel ile çırparak topak topak olmayacak şekilde yedir
Kuzu etlerini küp şeklinde doğra ve karışıma ilave et Kuru acı biberleri
içine at, harlı ateşte 2 dakika süreyle kaynattıktan sonra 45 dakika
olabildiğince kısık ateşte pişir


Alıntı Yaparak Cevapla