Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek Tarifleri




MALZEMELER:

Kuzu eti – 50 gr,

Pirinç- 10 gr,

Tereyağı – 5 gr,

Mayda-noz kökü – 5 gr,

Yumurta – 1/5 adet,

Yoğurt – 20 gr,

Havuç – 5 gr,

Mayda-noz – 3 jgr,

Su- 400 mi,

Tuz- 15 gr ,

BESİN DEĞERİ: 100 gr çorbada: Protein- 314 gr, Yağ- 262 gr, Karbon-hidrat- 299 gr, Kalori- 48

HAZIRLAMA: Yıkanıp parçalanmış olan et soğuk suda pişirilir ve maydanoz kökü kıyılıp İlave edilir Tuzu katılır Pişmesine 15 dakika kala pirinci konulur Yo-ğurt ve yumurta ile terbiye edilen çorbaya, rendelenmiş ve tereyağı ile buğulanmış havuç katılıp yedİrilir Servisten önqe ince kıyılmış maydanoz ile süslenir


Alıntı Yaparak Cevapla