10-15-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek Tarifleri
MALZEMELER:
Kuzu eti – 50 gr ,
Pirinç- 10 gr ,
Tereyağı – 5 gr ,
Mayda-noz kökü – 5 gr ,
Yumurta – 1/5 adet,
Yoğurt – 20 gr ,
Havuç – 5 gr ,
Mayda-noz – 3 jgr ,
Su- 400 mi ,
Tuz- 1 5 gr ,
BESİN DEĞERİ: 100 gr çorbada: Protein- 3 14 gr , Yağ- 2 62 gr , Karbon-hidrat- 2 99 gr , Kalori- 48 
HAZIRLAMA: Yıkanıp parçalanmış olan et soğuk suda pişirilir ve maydanoz kökü kıyılıp İlave edilir Tuzu katılır Pişmesine 15 dakika kala pirinci konulur Yo-ğurt ve yumurta ile terbiye edilen çorbaya, rendelenmiş ve tereyağı ile buğulanmış havuç katılıp yedİrilir Servisten önqe ince kıyılmış maydanoz ile süslenir
|
|
|