Yalnız Mesajı Göster

Hamurlu Gerdan Çorbası Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Gerdan Çorbası Yemek Tarifleri




Hamurlu Gerdan Çorbası yemek tarifleri

Süre 45 dk

Kaç Kişilik 4

Yöntem

1 Adet gerdan

6 Su bardağı su

3 Adet yumurta

3 Çorba kaşığı un

3 Çorba kaşığı yoğurt

1 Çorba kaşığı tereyağ

Kırmızı tozbiber

Tuz, karabiber

Kızartmak için sıvıyağ

Hamuru için :

3 Adet yumurta

Aldığı kadar un

Tuz

Süslemek için : Nane yaprakları

Hazırlanışı

Gerdanı suda haşlayın

Haşlama suyunu başka bir tencereye alın

Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin

Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın

Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin

Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin

Tuzunu ve karabiberini ayarlayın

Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin

Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin

Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin

Sıcak olarak servis yapın

Hamurlu Gerdan Çorbası yemek tarifleri



Alıntı Yaparak Cevapla