Konu
:
Yunan Mutfağı Avgolemono (Terbiyeli Çorba) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Mutfağı Avgolemono (Terbiyeli Çorba) Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Mutfağı Avgolemono (Terbiyeli Çorba) Tarifi
Yunan Mutfağı AVGOLEMONO (Terbiyeli Çorba) Tarifi
Malzemeler
2 litre tavuk suyu
1/2 fincan pirinç
2 yumurta
11/2 limon suyu
tuz, karabiber
Tarif Bilgileri
Kategori: Yunan Mutfağı
Puanı: 3
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Bir tencerede tavuk suyunu kaynatın
Pirinci ekleyip karıştırın
Ateşi kısın, kapağı kapayıp pirinç yumuşayana dek (yaklaşık 15 dakika) pişirin
Tencereyi ocaktan alın, ama sıcak tutun
Genişçe bir çanakta yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın
Çırpmayı sürdürerek azar azar limon suyunu ilave edin
Çırpmaya devam ederken, kase dolana kadar tavuk suyundan ekleyin
Elde ettiğiniz karışımı, tavuk suyunun olduğu tencereye dökün ve iyice karıştırın
Orta ateşte, kıvamı yoğunlaşacak kadar kaynatın
Vakit geçirmeden servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul