Yalnız Mesajı Göster

Yunan Mutfağı Avgolemono (Terbiyeli Çorba) Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Mutfağı Avgolemono (Terbiyeli Çorba) Tarifi




Yunan Mutfağı AVGOLEMONO (Terbiyeli Çorba) Tarifi

Malzemeler

2 litre tavuk suyu

1/2 fincan pirinç

2 yumurta

11/2 limon suyu

tuz, karabiber

Tarif Bilgileri

Kategori: Yunan Mutfağı

Puanı: 3

Tarifi Yazdır

Yapılışı

Bir tencerede tavuk suyunu kaynatın Pirinci ekleyip karıştırın Ateşi kısın, kapağı kapayıp pirinç yumuşayana dek (yaklaşık 15 dakika) pişirin Tencereyi ocaktan alın, ama sıcak tutun Genişçe bir çanakta yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın Çırpmayı sürdürerek azar azar limon suyunu ilave edin Çırpmaya devam ederken, kase dolana kadar tavuk suyundan ekleyin Elde ettiğiniz karışımı, tavuk suyunun olduğu tencereye dökün ve iyice karıştırın Orta ateşte, kıvamı yoğunlaşacak kadar kaynatın Vakit geçirmeden servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla