Konu
:
Adana Usulü Püsürük Çorbası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Adana Usulü Püsürük Çorbası Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Usulü Püsürük Çorbası Nasıl Yapılır
Adana usulü Püsürük Çorbası nasıl yapılır
Malzemeler: l kg
su, 2 kâse un, 2 baş soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, bir miktar kızartma yağı, yeteri kadar tuz, kuru nane, pul biber
Hazırlanışı: Yayvan bir kaba serilen unun üzerine el yardımıyla su serpilerek küçük hamurlar oluşması sağlanır
Un eklenerek oluşan hamurlar ayrılır
Bir süre kuruması beklenen küçük hamurlar, halka halka doğranmış soğanla birlikte kızartılır
Kızartılan hamurlar tencereye alınarak yarım saat kadar suda haşlanır
Bu arada tereyağında kızdırılan pul biber, kuru nane ve tuz ilavesiyle kaynayan çorbanın üzerine dökülür
Çorba dinlendikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul