Yalnız Mesajı Göster

Adana Usulü Püsürük Çorbası Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Püsürük Çorbası Nasıl Yapılır




Adana usulü Püsürük Çorbası nasıl yapılır



Malzemeler: l kg su, 2 kâse un, 2 baş soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, bir miktar kızartma yağı, yeteri kadar tuz, kuru nane, pul biber

Hazırlanışı: Yayvan bir kaba serilen unun üzerine el yardımıyla su serpilerek küçük hamurlar oluşması sağlanır Un eklenerek oluşan hamurlar ayrılır Bir süre kuruması beklenen küçük hamurlar, halka halka doğranmış soğanla birlikte kızartılır Kızartılan hamurlar tencereye alınarak yarım saat kadar suda haşlanır Bu arada tereyağında kızdırılan pul biber, kuru nane ve tuz ilavesiyle kaynayan çorbanın üzerine dökülür Çorba dinlendikten sonra servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla