Yalnız Mesajı Göster

Yunan Mutfağı Tavuk Çorbası Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Mutfağı Tavuk Çorbası Tarifi




Yunan Mutfağı Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler

1/2 su bardağı pirinç

7,5 su bardağı tavuk suyu

4 yumurta

2 limon suyu

2 sap maydanoz (ince kıyılmış)

1/2 kahve kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Tarif Bilgileri

Kategori: Yunan Mutfağı

Puanı: 3

Tarifi Yazdır

Yapılışı

Pirinçleri iyice yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün

Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın Kaynayınca pirinci ekleyip ağır ateşte 15 dakika daha pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın

Yumurtaları orta boy bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak limon suyunu katın Tavuk suyundan birer birer atarak ve sürekli çırparak birkaç kaşık ekleyin Bu karışımı tavuk suyunun bulunduğu tencereye boşaltın

Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 2-3 dakika pişirin ( Kaynamamasına dikkat edin yoksa terbiyesi kesilir ) Tencereyi ateşten alıp, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla