Konu
:
Taze Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Taze Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır
Taze Bezelye Çorbası nasıl yapılır
Taze Bezelye Çorbası tarifi
Malzemeler :
1 su bardağı iç bezelye
3-4 dal taze soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 adet kabak
8-10 adet taze fasulye
10-12 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı süt
Yeterince tuz, karabiber ve kuru nane
Tarif :
Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız
Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesiniz
Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölünüz
Margarini tencerede eritip unu ekleyiniz ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave ediniz
Un pembeleşinceye kadar kavurunuz
Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyiniz
2-3 dk
daha kavurup suyunu ilave ediniz
Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatınız
Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyiniz
Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dk
kaynatınız
Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave ediniz
Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırınız
Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave ediniz
Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatınız
Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz
NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul