Yalnız Mesajı Göster

Taze Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır




Taze Bezelye Çorbası nasıl yapılır Taze Bezelye Çorbası tarifi

Malzemeler :

1 su bardağı iç bezelye

3-4 dal taze soğan

2 çorba kaşığı margarin

2 çorba kaşığı un

2 adet kabak

8-10 adet taze fasulye

10-12 su bardağı et suyu

2 çorba kaşığı pirinç

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı süt

Yeterince tuz, karabiber ve kuru nane

Tarif :

Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız

Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesiniz

Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölünüz

Margarini tencerede eritip unu ekleyiniz ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave ediniz

Un pembeleşinceye kadar kavurunuz

Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyiniz

2-3 dk daha kavurup suyunu ilave ediniz

Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatınız

Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyiniz

Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dk kaynatınız

Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave ediniz

Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırınız

Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave ediniz

Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatınız

Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz

NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartınız



Alıntı Yaparak Cevapla