10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maş Çorbası (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
Malzeme:
1 su bardağı maş
Yarım su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tarhun
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su
Yapilisi:
Tencereye maş konur, üzerine 4 su bardağı su eklenerek kaynatılır Maşların dış kabukları yüzüne çıkar, bunlar alınır
Üzerine 4 su bardağı su katılır Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan ilave edilir, salça, pirinç, tuz, eklenir, pirinçler uzayınca pişti demektir
Tavaya sıvıyağ konur, ısınınca pul biber, tarhun eklenir, ateşten alınır
Karışım çorbaya gezdirilir
|
|
|